Svijet

Убијено 30 милитаната Ал Каиде

САНА - У удару из ваздуха јеменских снага убијено је 30 припадника Ал каиде који су планирали нападе на јеменске и стране нафтне мете, изјавио је данас неименовани безбједносни званичник.


Исти званичник рекао је да је напад из ваздуха изведен у провинцији Шабва на истоку Јемена и додао да је напад извршен у вријеме док су се милитанти окупљали ради састанка.

Он је нагласио да прелиминарни извјештаји у којима се наводи да су међу убијенима два више рангирана припадника Ал каиде на Арапском полуострву још не могу бити потврђени.

"Још нисмо сигурни д ли су два више рангирана милитанта ликвидирана или не. Један од њих је Саудијац Насер ал Вехеши", рекао је званичник који није желио да коментарише да ли је било још напада.

Јеменски Врховни комитет за безбједност објавио је упозорење за становнике провинције Шабва да не помажу милитантима.

Јемен је 21. децембра саопштио да су безбједносне снаге и борбени авиони током протекле седмице спречили планирану серију самоубилачких напада. Око 30 милитаната из Ал каиде убијено је у тим нападима док је 17 ухапшено на у Абјану и Архабу сјевероисточно од пријестонице Сане.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog