Društvo

Подијељене годишње награде НН

ЛАКТАШИ - У организацији "Независних новина" вечерас су у хотелу "Сан" у Лакташима, у присуству највиших званичника Републике Српске и Федерације БиХ, додијељене награде за новинара године, која носи име Николе Гузијана, некадашњег новинара овог листа.


За новинара године проглашена је Сања Влаисављевић, колумниста у "Гласу Српске" и "Дневном авазу" и директор Центра за културу и дијалог.

За личност године изабрана је Тања Фајон, извјестилац Европског парламента за визну либерализацију за западни Балкан, док је награда привредника године додијељена генералном директору Телекома Српске Предрагу Ћулибрку.

Читаоци "Независних новина" за најбољег министра у БиХ изабрали су Драгана Вранкића, министра финансија, за најбољег министра у Републици Српској Антона Касиповића, министра просвјете и културе, а за најбољег министра у ФБиХ Сафета Омеровића, министра здравља.

Награду за животно дјело у области новинарства добио је Гојко Шербула, новинар "Гласа Српске", РТРС-а и Танјуга.

Награде министрима уручио је предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, који је рекао да није једноставно бити најбољи у земљи која је на путу ка ЕУ и изразио задовољство што такви људи постоје.

Додјели награда у хотелу "Сан" у Лакташима присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, премијер Српске Милорад Додик, посланици у Народној скупштини РС, министри из Српске и многобројне јавне и културне личности из Српске.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog