Društvo

Мастило: Фонд ПИО није пред крахом

БАЊА ЛУКА - Директор Фонда Пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске (ПИО РС) Зоран Мастило тврди да Фонд није пред крахом јер се нико озбиљан не би поиграо судбином 218 000 корисника и истиче да су овакве оцјене паушалне и чисто политичке.


Мастило је рекао да Фонд ПИО има проблема, али не толико да би се могла дати оваква квалификација и додао да сви који тврде да је Фонд пред крахом немају аргументе.

"То су паушалне и чисто политичке оцјене којима би појединци политички жељели да се додворе групацији од 218 000 људи и да их, евентуално, на сљедећим изборима имају као своје потенцијалне бираче", нагласио је Мастило.

Он је додао да "неозбиљну причу пензионерима нико не може подвалити, јер ова популација врло добро зна ко је за њих шта урадио".

Он је навео да је просјечна пензија од 2006. године порасла за 73 одсто, док су пензије у 2008. години расле за 25 одсто.

Мастило каже да у овом тренутку није реално очекивати било какво повећање пензија, јер финансијске могућности Фонда и оно што Влада РС намјенски издваја за Фонд не дају могућност за повећање права корисника.

"Имамо и закључак Народне скупштине РС који нас обавезује да обезбиједимо достигнути ниво пензија и редовност њихове исплате. То су два принципа којих се држимо", рекао је директор Фонда ПИО РС,

Мастило истиче да је Фонд у овој години имао бољу наплату по основу доприноса него у 2008. години и то за 11 мјесеци 41 милион КМ више.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog