Društvo

Сана на критичном нивоу

ПРИЈЕДОР - Водостај Сане у Приједору јутрос је 415 центиметара, што је за пет центиметара испод критичне тачке од 420 центиметара, на којој се предузимају мјере одбране од поплава.


Вода се излила у насељу Тукови, ниже од градског моста, и пресјекла пут који води до неколико домаћинастава која су прва на удару водене стихије.

Начелник општинског Штаба Цивилне заштите Душан Врањеш рекао је Срни да је Цивилна заштита обавијестила начелника општине Марка Павића о хидролошком стању Сане и Гомјенице и предложила одређене мјере.

"Међу њима је стављање у приправност специјализоване јединице за спашавање на води и под водом и препорука Дому здравља да појача хигијенску контролу воде за пиће, јер су бунари градског водовода у зони Тукова", навео је Врањеш.

Он је додао да је приједорски Штаб Цивилне заштите у редовном контакту са колегама из Санског Моста, гдје је водостај Сане ноћас од 2.00 часа иза поноћи у стагнацији.

Нагло бујање Сане посљедица је топљења снијега у њеном сливном подручју. Ако не буде падавина, не би требало да дође до поплава већих размјера.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog