Društvo

Србија одустала од забране пушења

БЕОГРАД - Влада Србије је, након састанка са произвођачима цигарета, одустала од тоталне забране пушења у затвореном простору.


 

"Након састанка са произвођачима цигарета у врху власти је промењен став о заштити становништва од изложености дуванском диму", сазнаје овај лист из извора блиског влади.

Власти су пристале на принцип који су промовисале фабрике и ресторани, а то је "заштита умјесто забране".

Према сазнањима листа, прошле недеље одржан је састанак којем су присуствовали министри здравља и економије Томица Милосављевић и Млађан Динкић и представници произвођача цигарета.

Више детаља са састанка није "процурило" јер су се учесници обавезали да ћуте о договору, али како се сазнаје, рјешење ће бити представљено за неколико дана.

Министар здравља Томица Милосављевић био је примјетно изненађен када су га новинари позвали ради провјере таквих информација, наводећи да је закон у процедури и да нема шта да дода.

Ни представници произвођача цигарета у Србији нису били рјечитији, иако су претходних мјесеци вршили притисак на новинаре и сами се нудили да дају изјаве у којима су осуђивали припремање таквог закона.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog