Republika Srpska

Србијагас купио Косиг Дунав осигурање

БЕОГРАД - Јавно предузеће "Србијагас" купило је за 1.100.000 евра акције "Косиг Дунав осигурања" из Бање Луке и тиме постало власник око 14 одсто акција ове фирме, кћерке београдског "Дунав осигурања".


Како пише београдски недјељник НИН, у "Србијагасу" нису жељели да одговоре на питања да ли је и зашто "Србијагас" купио бањолучки "Косиг Дунав осигурање" и да ли је за ову трансакцију постојала неопходна сагласност Управног одбора "Србијагаса" и Владе Србије.

Директор "Косиг Дунав осигурања" из Бања Луке Саша Чудић није желио ни да потврди, ни да демантује ову информацију, наводећи за НИН да је пета емисија акција на Бањолучкој берзи завршена успјешно у сриједу 16. децембра и да, док се не оконча регистрација акција у Централном регистру и привредном суду, имена нових акционара неће бити позната.

Лист пише да подаци Бањолучке берзе показују да је обављена само једна велика трансакција и то 16. децембра када је један купац купио акције вриједне 2.140.000 КМ, односно око 1,1 милион евра.

Портпарол Бањолучке берзе Дарко Лакић рекао је да процедура овјере може да потраје и мјесец-два и да тек тада подаци стижу на берзу и имена десет највећих акционара постају позната јавности.

Према незваничним сазнањима НИН-а, директор "Србијагаса" Душан Бајатовић донио је одлуку на своју руку, а већ обављену трансакцију покушаће ових дана да "прогура" и кроз Управни одбор "Србијагаса".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog