Republika Srpska

Џенерал моторс ипак затвара СААБ

ШТОКХОЛМ - Амерички аутомобилски гигант „Џенерал моторс“ неће размотрити понуду холандског произвођача спортских аутмобила „Спајкер“ о куповини шведске марке „Сааб“, пише данас шведска штампа.


„Управни одбор Сааба јуче је одржао кратак састанак. Представници Џи-Ема били су на телефону из Америке. Читава расправа односила се на затварање Сааба, а не на нову понуду“, пише лист „Свенска дагбладет“.

„Џи-Ем“ је прошле седмице објавио да ће угасити фирму „Сааб“, која послује с губицима, након што су пропали преговори о њеној продаји „Спајкеру“.

Холандска фирма упутила је нову понуду за куповину познате шведске марке, која није временски ограничена.

„На састанку је разговарано о затварању `Сааба` и почели смо да радимо на томе“, изјавио је Хакан Данијелсон, члан синдиката шведског инжењерског сектора.

Данијелсон је присуствовао састанку и изјавио да би затварање „Сааба“ могло да потраје годинама.

„Спајкерова“ понуда примљена је са неповјерењем у Шведској, а Влада је наставила са спровођењем припрема за затварање „Сааба“ упркос вијестима о новом покушају преузимања посустале компаније.

Министар за предузетништво Мауд Олофсон обећао је да ће помоћи радницима „Сааба“ и објавио оснивање фонда од 75 милиона долара за отварање нових радних мјеста и развој.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog