Republika Srpska

Званично продата бијељинска "Сава"

БАЊА ЛУКА - У Бањој Луци је данас потписан уговор о продаји Прехрамбене индустрије "Сава" Бијељина Милораду Крстићу, који је најавио да ће у сриједу, 30. децембра, почети исплата пољопривредним произвођачима и радницима овог предузећа.


Честитајући потписивање уговора, премијер Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће Влада наставити сарадњу са "Савом" и да ће помоћи у складу са својим могућностима - од подстицаја за извоз до подршке за евентуална кредитна средства како би се обезбиједила успјешна производња, те побољшао и проширио квалитет рада.

Додик је рекао да је извјесно да ће 18. јануара, према обећању новог власника, почети санација и опремање како би прехрамбена индустрија средином године била стављена у функцију у првој фази, те да ће, према овом уговору, бити исплаћени радници и пољопривредни произвођачи.

Наводећи да је потписивање овог уговора још један у низу успјешних корака којима се рјешавају проблеми посусталих фирми и даје им се нови подстрек за производњу и запошљавање радника, Додик је истакао да је тиме ријешен огроман проблем не само за Бијељину, него и за Српску.

"Након недавних договора са бизнисменом Крстићем, мислим да можемо бити задовољни, јер смо добили способног и квалитетног партнера, који ће заједно са својом компанијом уложити средства за ревитализацију и оспособљавање основне функције ове фирме, а то је пољопривреда на простору Семберије", рекао је Додик.

Нови власник овог бијељинског предузећа Милорад Крстић рекао је након потписивања уговора новинарима да већ почетком идуће године почињу радови у погонима "Саве" и да очекује да ће половином године ову фирму представити као "функционалну прехрамбену индустрију".

Он је изразио задовољство завршетком послова у вези са уговарањем и захвалио за квалитетну сарадњу Влади РС и стечајном управнику "Саве" Небојши Матићу, са којим је потписао уговор о продаји.

"Задовољан сам до сада учињеним, али сам свјестан да је много важније оно што је испред нас", рекао је Крстић.

Изражавајући задовољство успјешно завршеним пословима око уговора, досадашњи стечајни управник "Саве" Небојша Матић рекао је да је нови власник најавио да ће већ у сриједу, 30. децембра, бити исплата пољопривреним произвођачима и радницима, пошто Крстић већ данас улази у посјед бијељинске прехрамбене индустрије, тако да и реализација овог уговора одмах почиње.

Свечаном потписивању споразума присуствовали су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Радивоје Братић, као и нотар РС Зоран Малешевић, који је припремио и сачинио технички дио текста уговора о продаји прехрамбене индустрије "Сава" Бијељина.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog