Republika Srpska

Бирач није власник рудника "Сребреница"

СРЕБРЕНИЦА - Фабрика глинице "Бирач" из Зворника није власник Рудника боксита „Сребреница“, како је раније наведено у информацији о фирмама које дугују новац општини Сребреница за кориштење природних ресурса, саопштено је данас из "Бирача".


У информацији општинског Одјељења за привреду наводи се да фирме које користе природне ресурсе са сребреничког подручја нередовно уплаћују средства за њихово кориштење и да дугују и по двије године.

Највећи дуг од 389.900 КМ има Рудник боксита „Сребреница“, „Боксит“ Милићи дугује 25.780 КМ, Шумско газдинство „Дрина“ дугује 382.000 КМ.

"Дрина" за ову годину још није доставила податке о обиму експлоатације шума, као ни компанија ГРОСС из Градишке која експлоатише руде олова и цинка из Рудника „Сасе“.

Из општине Сребреница подјећају да 70 одсто средстава наплаћених по основу кориштења природних ресурса припада овој општини и да би се та значајна средства могла искористити за бржи опоравак и развој привреде, изградњу и обнову инфраструктуре као и бољу бригу о угроженима и већу подршку младима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog