Republika Srpska

Источно Сарајево: Могућа поскупљења гаса

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор предузећа "Сарајевогас" Источно Сарајево Славо Крајишник очекује да ће ово предузеће 2009. годину завршити уз мање губитке, који су узроковали проблеми касне наплате од потрошача.


"Протекла година је финансијски била доста тешка, не због промета природним гасом, већ због проблема наплате од потрошача. На тржишту је једноставно недостајало новца, па је и наш рад био много тежи него претходних година. Надам се да ће у наредној години бити успостављени нормални токови новца и да ће потраживања бити боља у односу на садашње стање", рекао је Крајишник за Срну.

Крајишник је навео да "Сарајевогас" има око 3000 потрошача на подручју Источног Сарајева, те да се тај број због све веће изградње интензивно повећава.

Он је подсјетио да је гас веома конкурентан по питању цијене и погодности које пружа.

"Садашња цијена гаса је око 74 фенинга по метру кубном, а иза нове године, највјероватније, ћемо имати мање поскупљење које нам је, због усклађивања, одобрила Регулаторна агенција. У односу на прошлогодишњу сезону гријања, ми смо са гасом за домаћинство јефтинији за близу 40 одсто", рекао је Крајишник.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog