Svijet

Пaкистан: Више од 90 погинулих на одбојкашкој утакмици

ПЕШАВАР - Број погинулих у нападу бомбаша самоубице на одбојкашкој утакмици у градићу Шах Хасан Кан на сјеверозападу Пакистана повећан је на 93, изјавио је полицијски званичник у области Бану Мухамед Ајуб Кан.


"Сељани су се окупили да би гледали одбојкашку утакмицу између тимова из два села када се бомбаш самоубица залетио колима у масу и активирао експлозив скривен у аутомобилу. Најмање 93 лица је погинуло", рекао је Кан.

Један од његових замјеника Хабибула Кан рекао је да је 50 лица повријеђено.

Од силине експлозије уништено је више од 20 зграда, а број погинулих и повријеђених се увећава, јер су многи затрпани испод рушевина.

Област у којој се догодило крвопролиће била је упориште талибана све док их недавно одатле није протјерала пакистанска војска.

Пакистанске власти тврде да је ријеч о освети због америчког ракетног напада на талибане у Сјеверном Вазиристану, близу границе с Авганистаном.

Британија и САД осудиле су овај напад, а амерички државни секретар Хилари Клинтон обећала је да ће САД наставити да подржавају народ Пакистана "у њиховим напорима да исцртају своју властиту слободну будућност далеко од страха и застрашивања".

Посљедњих неколико мјесеци повећан је број самоубилачких напада за које су одговорни талибани који покушавају да се освете због војних операција широм сјеверозапада Пакистана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog