Republika Srpska

Заборављен обичај: Ужичким путарима 13. плата

УЖИЦЕ – Ужички „Путеви” су једна од ријетких фирми у Србији која је, у условима економске кризе, успјела да „части” своје раднике 13. платом уочи новгодишњих и божићних празника.


 

„Протеклом годином - у којој су капацитети „Путева” били искоришћени са више од 75 одсто, кад смо радно ангажовали све запослене, исплатили им 13 плата са свим порезима и доприносима, и уз све то остварили добит - свакако да смо задовољни”, изјавио је новинарима Милан Бојовић, директор једне од најуспешнијих узичких фирми.

Бојовић с поносом истиче послове које је грађевиснка оператива фирме завршила у прошлој години на Коридору 10.

Средином 2009. године ужички путари окончали су радове од Левосаја до македонске границе, на југу Србије, у дужини од 11 километара, као и гранични прелаз према Македонији, док је дионица аутопута од Новог Сада према Хоргошу предата на употребу крајем новембра.

„Послове на деоници на северу земље, које смо добили на међународном тендеру, завршили смо за шест и по месеци, што је ретко ко веровао да ћемо успети, а квалитетом и роком градње одшкринули смо врата за будуће послове на том делу Коридора”, рекао је Бојовић, наговијестивши да се са Владом Србије воде преговори о сличном послу и у овој години.

Директор ужичких „Путева” се нада да ће у овој години бити расписан тендер и за изградњу прве дионице аутопута Београд-Пожега, на коме ће ово предузеће сигурно учествовати.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog