Društvo

Селман: Спремамо привредне судеове

БАЊА ЛУКА - Министар правде Републике Српске изјавио је да техничке припреме за формирање привредних судова могу бити завршени до 1. маја када би требало да почне са радом пет окружних привредних судова и један Виши привредни суд.


Селман је нагласио да је у току тендерска процедура за набавку опреме и прикупљају се понуде за објекте у којима ће ти судови бити смјештени, те да је тренутно ријешено то питање у четири града, док се једино још у Бањалуци тражи адекватан простор за смјештај окружног и Вишег привредног суда.

"Сматрамо да ће далеко ефикаснији рад тих судова бити када и физички буду одвојени од судова који имају привредна одјељења", рекао је Селман новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да тренутно око 18 000 предмета постоји у привредним одјељењима судова, на којима би, након формирања привредних судова, радило 40 судија.

"У основним судовима који сада имају привредна одјељења остаће исти број судија и сматрамо да РС и на овај начин даје допринос наставку рефрме правосудног система", рекао је Селман.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog