Politika

Јадранка Косор поносна на сарадњу са СДСС

ЗАГРЕБ - Предсједник хрватске Владе Јадранка Косор изјавила је на традиционалном божићном пријему Српског народног вијећа (СНВ) у Загребу да је поносна на сарадњу са коалиционим партнером Самосталном демократском српском странком (СДСС) која је чврста, стабилна и одговорна странка.


Она је истакла да је за Хрватску у овим временима оваква сарадња од изузетне важности.

Предсједник СНВ-а Милорад Пуповац рекао је да постоји много подручја, која је потребно рјешавати, али да је као прво потребно задржати овај смјер хрватске Владе, усмјерити се на борбу против корупције, реформу државне управе и правосуђа, те завршети преговоре са ЕУ.

Православним вјерницима срећну 2010. годину и Божић пожелио је и протојереј Маринко Јуретић, позивајући Хрватску и Србију да доброј атмосфери међу народима допринесу обостраним повлачењем тужби за геноцид.

Међу гостима су виђени и први људи највећих хрватских странака.

Уручене су и традиционалне награде СНВ-а, па је за његовање традиција антифашизма награђен историчар и публициста Славко Голдштајн, за унапређење положаја Срба у Хрватској професор Јован Мирић, а за унапређење односа Хрвата и Срба новинар и публициста Игор Мандић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog