Republika Srpska

Динкић на своме: Дијеле се бесплатне акције НИС

БЕОГРАД - У Србији је данас почела бесплатна подјела акција Нафтне индустрије Србије, а грађани могу да подигну 1.700 динара од продаје акција и удјела из Приватизационог регистра, као и потврду о посједовању пет акција НИС, укупне номиналне вриједности 2.500 динара.


 

Грађани ће потврду о посједовању бесплатних акција НИС-а моћи да добију у поштама, а новчане накнаде биће уплаћене на рачуне које су отварали у поштама или банкама када су се пријављивали за бесплатне акције.

Право на бесплатне акције има 4,8 милиона грађана Србије.

Уколико желе готовину на шалтерима пошта, грађани су дужни да покажу личну карту, а након тога потписују одговарајући налог за исплату и добијају 1.700 динара на руке.

Грађани својих пет акција НИС-а неће моћи да одмах да подигну, него ће добити само потврду да их посједују, а моћи ће да их уновче када НИС изађе на берзу, што се очекује до јуна.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић најавио је јуче да ће јавна предузећа НИС, Телеком Србија и Аеродром "Никола Тесла" законом бити обавезана да од 30. јуна ове године изађу са акцијама на берзу, док ће ЕПС ту обавезу морати да испуни почетком наредне године.

Стричњаци препоручују грађанима да сада не продају акције док је цијена ниска.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog