Svijet

Сент Луис: Троје мртвих у оружаном нападу у фабрици

СЕНТ ЛУИС – Један запослени у фабрици мултинационалне компаније АББ група у америчком граду Сент Луису убио је у оружаном нападу троје, а ранио пет људи у том постројењу, саопштиле су власти.


Порптарол ватрогасне службе идентификовао је нападача као Тимотија Хендрона, који је запослен у фабрици АББ групе.

Полиција је навела да се троје рањених налази у критичном стању, као и да је у тренутку пуцњаве у фабрици било између 40 и 50 људи, који су склониште од нападача потражили на крову постројења, у парним котловима или у оставама за метле.

Испред фабрике се налазе ватрогасци и медицинске службе, за случај да полиција пронађе још рањених, а и у случају да некима од радника који су потражили склониште на крову буде била потребна љекарска помоћ због великих хладноћа које тренутно владају у Сент Луису.

Полиција још увијек трага за нападачем у просторијама фабрике компаније АББ која је лидер у енергетској и аутоматској технологији, са сједиштем у швајцарском граду Цириху и 120 хиљада запослених у 100 земаља.

До пуцњаве је дошло у првим данима суђења у случају федералне тужбе коју су против компаније поднијели Тимоти Хендрон и други запослени из фабрике у Сент Луису.

Они су компанију тужили због великих губитака из пензионог фонда, и тражили су да АББ група те губитке подмири тако што ће преусмјерити новац од „неразумних и претјераних” плата и трошкова.

Портпарол из сједишта компаније АББ у Цириху рекао је данас да је управа те групе примила информацију о пуцњави и да се „очигледно ради о веома озбиљној ситуацији”, коју ће покушати да ријеше на добробит својих запослених.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog