Svijet

Велика Британија под ледом

ЛОНДОН  - Америчка агенција за свемирска истраживања (НАСА) снимила је из свемира Велику Британију која је окована снијегом и ледом.


На сателитском снимку цијело британско острво је бијело, јер је захваћено великим сњежним падавинама и таласом неуобичајено ниских температура.

Према писању бртанске штампе, обустављене су испоруке гаса за скоро стотину фабрика како би се сачувало довољно овог енергента за домаћинства, која због ниских температура за гријање троше рекордне количине гаса.

Британски дневник "Гардијан" истиче да је то први пут за посљедњих 20 година да су фабрикама прекинуте испоруке гаса.

Више хиљада школа је затворено, путеви су залеђени, резерви соли има за још неколико дана, док метеоролози за наредне дане најављују нове сњежне падавине и ниске температуре те долазак хладног вјетра са истока.

Лист "Дејли телеграф" пише да је у посљедња два дана ледени талас однио пет људских живота, чиме је број жртава хладног времена од краја децембра порастао на 22.

"Гардијан" је упозорио да би на сјеверу, у Шкотској, која је вјероватно најтеже погођена хладним таласом и до милион оваца могло да угине од глади и хладоће јер пољопривредници не могу да се пробију до животиња које је снијег затекао на брдима и у планинама.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog