Svijet

Чавез: Американци нам угрожавају ваздушни простор

КАРАКАС - Предсједник Венецуеле Уго Чавес саопштио је да је наредио да два авиона Ф-16 пресретну један амерички војни за који тврди да је јуче два пута нарушио ваздушни простор Венецуеле.


Министарство одбране САД огласило се тим поводом саопштењем у којем наводи да ниједан амерички авион није ушао у ваздушни простор јужноамеричке државе, јавио је Ројтерс.

Машући фотографијом авиона, за који је рекао да је П-3, Чавес је навео да је ријеч о последњем инциденту те врсте, и да те упаде врше амерички авиони из база са холандских карипских острва и из сусједне Колумбије.

„Они нас провоцирају...ово су војни авиони”, рекао је он.

Чавес каже да су два упада америчког авиона у петак, трајала 15 и 19 минута, и да су тај авион пресрела два венецуеланска и испратиле га из ваздушног простора Венецуеле.

Представник Пенгатона је одбацио Чавесове тврдње наводећи у саопштењу да „Не можемо да потврдимо да је америчка војна летјелица упала данас у ваздушни простор Венецуеле” и да, у складу са својом политиком „летове изнад територије неке друге државе увек најављујемо и за њих тражимо одобрење”.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog