Društvo

Донација краљевске породице педијатријској клиници

БАЊА ЛУКА - Краљевска породица Карађорђевић посјетила је данас Клинику за педијатрију Клиничког центра Бањалука гдје су даривали поклонима малишане који се налазе на лијечењу, а руководству Клинике понудили више облика сарадње на пољу усавршавања медицинског особља.


 

Карађорђевиће су у Бањој Луци представљали престолонасљедник Александар други, принцеза Катарина, принц Филип и ћерка принцезе Катарине Алисон Ендрјуз.

Краљевски пар Карађорђевић изразио је задовољство због поновног доласка у Бањалуку поводом Стефандана, Дана Републике Српске, нагласивши да је велика радост, посебно у празничне дане, даривати најмлађе, али и све своје сународнике, којима је помоћ неопходна.

"Данас на Крсну славу Српске велико је задовољство што могу да донесем поклоне за дјецу, понудим сарадњу са нашом Фондацијом и пренесем нашу континуирану бригу за вас, наше сународнике, што поново доказује да Дрина није граница међу нама", рекла је принцеза Катарина уручујући поклоне у Клиничком центру Бања Лука.

Захваљујући у име малишана, начелник Клинике за педијатрију Стеван Бајић рекао је да су поклони и брига за најмлађе највећа вриједност, посебно у свјетлу чињенице да краљевски пар, а посебно принцеза Катарина низ година изражава своју брижност према дјеци на овим просторима.

"То је још један у низу доказа да је брига за дјецу и даривање у вријеме празника дубоко у традицији нашег народа. На позив принцезе Катарине, ми ћемо се одазвати писмом намјере у коме ћемо изразити наше потребе, првенствено у погледу образовања и усавршавања медицинског кадра", рекао је Бајић.

Краљевску породицу дочекало је руководство Клиничког центра Бањалука генерални директор Мирко Станетић и директор за медицинске послове конзервативне гране Звездана Рајковача са сарадницима, а у име Министарства здравља и социјалне заштите РС на посјети и поклонима захвалила се помоћник министра Амела Лолић.

Чланови краљевске породице Карађорђевић присуствовали су јутрос Светој архијерејској литургији и славском обреду у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Породица Карађорђевић присуствује и свечаној академији поводом Дана Републике и Крсне славе РС Стефандана, а биће гости и на пријему који организује предсједник РС Рајко Кузмановић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog