Svijet

Снијег изазвао саобраћајни колапс у Европи

БЕРЛИН, ВАРШАВА – Најмање 150 летова отказано је на највећем немачком аеродрому у Франкфурту због снежне олује „Дејзи” која је захватила Њемачку.


Један авион је приликом полијетања са аеродрома у Нирмбергу слетио са писте, а снежним невременом захваћене су и друге земље централне и западне Европе.

Најмање 140 људи умрло је током последњих неколико недеља од хладноће у Пољској, док је у Швајцарској, због снијега обустављен саобраћај кроз алпске тунеле.

Пошто ће се, према прогнозама, сњежна мећава наставити, немачке власти су саветовале становнике да обезбједе основне намирнице за најмање четири дана.

Нирмбершки аеродром затворен је синоћ, непосредно пошто је авион компаније „Ер Берлин” са 133 путника и чланова посаде, склизнуо са писте и остао заглављен у снијегу. У инциденту није било повријеђених.

„Судећи према временској прогнози за викенд, могло би да дође до хаоса у саобраћају и могућег потпуног паралисања већих дијелова Немачке”, упозорио је Ауто Клуб Европа.

У неким градовима, међу којима је Дизелдорф, градске службе обезбједиле су шаторе са гријањем, с обзиром на то да је протеклих недеља најмање 10 бескућника умрло од хладноће.

Како се очекује, и воз „Јуростар”, између Велике Британије, Француске и Белгије, данас ће саобраћати само дјелимично, а путницима се савјетује да, ако могу, откажу или одложе путовање.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog