Politika

Додик подсјетио шта је трајна категорија

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да више нико не треба да сумња да је РС трајна категорија пред којом су изазови уређења такве заједнице која ће бити на добробит свих људи и њених грађана.


"Република Српска је преживјела све нападе, оспоравања и невјерице, али је данас она политички стабилна са јасном будућношћу и Република у коју више нико не треба да сумња да ће бити трајна категорија", рекао је Додик новинарима на пријему за високе званичнике који је поводом Дана и Крсне славе Републике уприличио предсједник Српске Рајко Кузмановић.

ремијер Додик је рекао да РС треба да буде уређена на добробит свих људи и заједница који желе да живе у њој и који морају да буду прихваћени као лојални грађани.

Он је додао да они који не воле РС, не могу ни да очекују да ће Српска за њих бити мјесто у коме ће им бити пружена толеранција.

"Републици Српској стоји на располагању воља људи који су је створили и који је одржавају и, наравно, јаке институције РС које су створене као дио демократског амбијента", нагласио је премијер Српске.

Он је изразио наду да ће РС у наредним годинама бивати све јача, а тренутни проблеми који су у вези са економском кризом свјетских размјера и који имају утицаја на свакодневни живот биће превладани и томе свако треба да да свој допринос.

Премијер Српске је додао да свакодневно среће многе грађане који му, како је нагласио, и у овако тешким социјалним и економским приликама поручују да Српска мора бити чувана и сачувана и да ће само онда бити свега.

"За мене је то завјет и мислим да би се на тај начин свако у РС требало да понаша", оцијенио је премијер Српске.

Коментаришући саопштење ОХР од 6. јануара, у којем се тврди да је планирани референдум, који је предложила Влада РС, у супротности са Уставом БиХ и да се њиме крши Дејтонски споразум, и ставове Савјета за имплементацију мира у којем је изражена подршка мјерама и одлукама високог представника у БиХ, предсједник Владе Српске је нагласио да је то доказ да у БиХ не владају демократске институције и демократија, него "амбасадорократија".

"Овдје не владају демократске институције и демократија, већ амбасадорократија као један сасвим нови систем владања у свијету у коме амбасадори наводно доносе неке одлуке, а саопштење ОХР-а није одлука неке власти, него став", рекао је Додик.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog