Politika

Тадић: Ко је Месић да дијели лекције

БАЊА ЛУКА - Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је данас да одлазећи предсједник Хрватске Стјепан Месић апсолутно није кредибилна особа која може било коме давати лекције о будућности, јер његови акти у садашњости урушавају такав кредибилитет.


"Само политичари који полазе искључиво од властитих интереса и који сматрају да не постоје туђи интереси могу и изговорити такве реченице какве изговара Стјепан Месић", рекао је Тадић на конференцији за новинаре у Бањалуци, реагујући на Месићеву изјаву да Србија треба да призна независност Косова.

Према његовим ријечима, Месићеве изјаве и његова дјела посљедњих дана мандата остављају претешко бреме будућем предсједнику Хрватске.

"Надам се да ћемо са новим председником Хрватске имати могућност да градимо другачије односе, притом не заборављајући све добро што је Месић урадио у мандату, али то бреме је потпуно излишно кад су у питању српско-хрватски односи", навео је Тадић.

Он је додао да Србија остаје добар пријатељ и партнер свакој земљи и сваком народу Западног Балкана, али да овакве поруке нарушавају добросусједске односе и представљају мијешање у унутрашње ствари државе Србије, што она неће прихватити.

"Србија остаје привржена изградњи најбољих могућих односа са Хрватском зато што је то наша обавеза, хтење и воља, а таква политика је и претпоствка будућих интеграција и добра је за сваку другу суседну државу и за све земље које још нису интегрисане у Европску унију, а то желе у будућности", поручио је Тадић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog