Društvo

Aда Бојана под водом

ПОДГОРИЦА - Ријека Бојана поплавила је комплетну Аду Бојану и околна села, а у Зети и Ријеци Црнојевића почела је евакуација становништва, јер ниво Скадарског језера и даље расте, јављају црногорски медији.


У Ади Бојани и околним селима, који су под водом, могућ је драматичан развој догађаја због лоше временске прогнозе и кише која не престаје да пада.

Лошем сценарију иде у прилог да киша не престаје да пада, јак југо диже море и онемогућава води ријеке Бојане да уђе у њега, а огромне количине воде у Бојану доноси ријека Дрим са албанске стране.

Припадници Војске Црне Горе јуче су чамцима носили намирнице грађанима, док су се колоне тешких возила кретала са земљом према свим насипима.

Ниво Скадарског језера и даље расте, тако да су угрожена сва околна насеља, посебно она у Зети и Ријеци Црнојевића, гдје је већ почела евакуација.

Струје нема већ пети дан, а угрожена подручја јуче је и обишао градоначелник Подгорице Миомир Мугоша, који је констатовао да је ријеч о највећој поплави у посљедњих пола вијека.

Због чињенице да ниво Скадарског језера и Мораче стално расте, МУП је формирао три тима за евакуацију становништва.

Због огромних киша у Никшићу је вода продрла у 15-ак кућа, али ниво воде у акумулацијама Крупац, Слано и Вртац још није достигао критичну тачку. Критично је и на сјеверу Црне Горе, гдје бујице носе све пред собом.

Невријеме је причинило велику штету у капацитетима Улцињске ривијере у нудистичком насељу на Ади Бојани, рекла је портпарол Хотелско туристичког предузећа "Улцињска ривијера" Ана Живановић.

Према прелиминарним процјенама, штета коју је претрпјело нудистичко насеље износи од 600 до 800 хиљада евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog