Republika Srpska

Недостатак снијега упропастио зимску сезону на Купресу

КУПРЕС - Предсједник Туристичке заједнице општине Купрес Јозо Ивић рекао је да је овогодишња зимска сезона због недостатка снијега "подбацила" за око 70 одсто у односу на прошлогодишњу и доживјела прави "фијаско".


Иако је још рано говорити о укупним резултатима овогодишње зимске туристичке сезоне у БиХ, туристички радници сматрају да ће због неповољних временских прилика бити тешко надокнадити пропуштено.

"Зимски празници су већ прошли, а сутра почиње и настава у свим школама у Хрватској и кантонима са хрватском већином у ФБиХ, тако да се на Купрешкој висоравни до краја зимске туристичке сезоне могу очекивати само гости викендаши и то под условом да на скијашким стазама буде снијега", рекао је Ивић новинарима.

Ивић је оцијенио да на лошију зимску туристичку сезону ове године утиче и рецесија, јер гости који долазе углавном из Хрватске настоје да прођу што јефтиније и потроше што мање новца.

У јеку зимске сезоне на Купрешкој висоровани нема ни једног скијаша, а туристички радници истичу да је ово већ четврта сезона за коју се због недостатка снијега може рећи да је веома лоша.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog