Svijet

Њемачка: 160 људи блокирано на аутопуту због снијега

БЕРЛИН - Усљед обилних сњежних падавина више од 160 људи остало је ноћас блокирано на аутопуту у сјевероисточној Њемачкој.


Полиција у граду Алтентрептоу саопштила је да 148 одраслих лица и 19 дјеце било блокирано у аутомобилима, аутобусима и камионима на аутопуту А20 дуж обале на Балтичком мору.

Возачи су преживјели јер су цијеле ноћи држали упаљене моторе, док их полиција није спасила рано јутрос након што су спасилачке екипе машинама за рашчишћавање снијега пробиле сњежне наносе висине два метра.

"Неколико дијелова аутопута још је увијек је блокирано наносима снијега, али покушавамо да ослободимо сва возила како би се возачи могли вратити и кренути другим путем", рекао Јенс Апелт, портпарол саобраћајне полиције Алтентрептоуа.

Саобраћај је заустављен и у другим дијеловима сјевероисточне Њемачке, која већ други дан подноси велике сњежне падавине и јаке вјетрове, посебно на обали Балтика.

Двије особе су погинуле у несрећи на обали мора у мјесту Нордворпомерн када је њихово возило склизнуло са снијегом покривеног пута и ударило у дрво.

У Анкламу, у близини пољске границе, спасилачки тимови морали су да извуку машинама регионални воз са 15 путника, који од снијега није могао да се креће, јавила је новинска агенција ДАПД.

Њемачка жељезница саопштила је да су многи возови у сјевероисточној држави Мекленбург Западна Померанија отказани јер су пруге прекрвиене снијегом.

Област Остворпомерн у Њемачкој прогласила је ванредно стање како би одговорила на тешке временске прилике. Од мјештана је затражно да остану у кућама, а посебно да избјегавају вожњу аутомобилом, возом или бродом.

Неколико градова на обали Балтичког мора остало је без струје а због сталних сњежних падавина саобраћајне несреће догодиле су се у многим дијеловима Њемачке, а у неколико градова отказани су авионски летови.

На аеродрому у Франкфурту 61 лет је отказан,а више од 400 путника провело је ноћ на аеродрому.

Трајектна служба на Балтичком мору за земље Скандинавије отказала је све пловидбе.

У градовима Фленсбург и Лубек поплављено је више улица, а у селу Дахмешовед страхују од пробијања ријечног насипа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog