Politika

Иванић: Силајџић је тај који дијели БиХ

БАЊА ЛУКА - Предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић изјавио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић својим ставовима више дијели БиХ, него било који потез који се чини у БиХ.


Коментаришући данашње саопштење из Силајџићевог кабинета у којем се осуђује прослава 9. јануара - Дана и крсне славе Републике Српске, Иванић је нагласио да Силајџић мрзи Србе и Републику Српску и да БиХ апсолутно нема никакву перспективу "уколико такви погледи и ставови људи остану у Сарајеву".

"Тешко би било Србима да нема РС у земљи у којој би Силајџић био значајна политичка личност. Он је човјек у годинама, фрустриран својим политичким и животним неуспјехом и очито свјестан чињенице да ништа више не може промијенити, те је ваљда зато у њему толика мржња", оцијенио је Иванић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић осудио је прославу 9. јануара као Дана и крсне славе РС.

У саопштењу из његовог кабинета наводи се да је тог дана 1992. године донесена декларација која, како се наводи, позива на територијално разграничење са политичким заједницама других народа.

Званичници РС, свечано обиљежавајући овај дан, мишљења је Силајџић, "шаљу јасну поруку да се залажу за очување тековина Караџићеве РС, а не ентитета који је према одредбама Дејтонског споразума требало да доведе до повратка избјеглица и конститутивности свих народа".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog