Sport

Руска ФЕД куп репрезентација без најбољих у Београду

МОСКВА - Женска тениска репрезентација Русије супротставиће се селекцији Србије у првом колу Свjетске А групе Фед купа у Београду 6. и 7. фебруара без шест најбољих играчица, потврдио је у понедељак селектор руског рима Шамил Тарпишчев.


Тарпишцев је навео да друга тенисерка свијета Динара Сафина, трећепласирана Светлана Кузњецова, као ни Елена Дементијева, Вера Звонарјева, Марија Шарапова и Надја Петрова неће моћи да бране боје Русије због проблема са повредама, односно због незгодног календара такмичења.

"На жалост, прво коло је заказано у незгодно вријеме, између Аустралија Опена и серије турнира у САД", рекао је Тарпишчев.

Следеће тенисерке на WТА листи, које би евентуално могле да буду позване у репрезентацију Русије, су Алиса Клејбанова (28), Елена Веснина (29), Анастасија Павличенкова (38), Вера Душевима (43) и Марија Кириленко (59).

Русија, која је била побједник Фед купа четири пута -2004, 2005, 2007. и 2008. године, изгубила је прошле године у полуфиналу од Италије, која је на крају освојила трофеј.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog