Politika

Додик: Ештонова, дођи па нас упознај

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик рекао је да изјава високог комесара ЕУ за спољну политику и безбједносну политику Кетрин Ештон о референдуму у Српској показује да она добија једностране информације.


Коментаришући јучерашњу изјаву Ештонове да у БиХ могу имати колико хоће референдума, али да је БиХ на крају једна земља, Додик је поручио да она мора да се упозна са ситуацијом у овој земљи, а не да тако олако говори о нечему што уопште није на дневном реду.

"Не знам о чему она уопште прича и очигледно је да није информисана. Референдум који се припрема не доводи у питање БиХ у погледу статуса, већ ће дати одговор на питање да ли је овај народ за Дејтонски споразум и против наметања закона. Госпођа Ештон би могла нешто мало и да прочита, па би видјела да високи представник нема право да намаће законе", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да је Ештонова скоро дошла на ову дужност и да њена реаговања показују да се увијек добијају једностране информације са ових простора.

Премијер РС нагласио је да је Српска против тога да високи представник било када намеће законе.

"Чуо сам ових дана да неки и на унутрашњем плану говоре о томе како је референдум измишљен за ову изборну годину. Није тачно. Ово је реаговање на акцију коју је предузео високи представник, а он је прогласио законе. Да то није противправно учинио, ми не бисмо предузимали никакве акције, Међутим, он је то урадио и самим тим, знајући ставове Народне скупштине, испровоцирао ово", појаснио је Додик.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog