Društvo

Пакети привредне коморе за најугроженије

БАЊА ЛУКА - Привредна комора Републике Српске у сарадњи са производним предузећима из Српске подијелила је данас 20 прехрамбених пакета за социјално угрожене породице са подручја Бање Луке.


Извршни директор Привредне коморе РС Драгица Ристић нагласила је да је ово прва хуманитарна акција у оквиру кампање промоције домаћих производа "Наше је боље", те најавила да ће пакети са храном и производима за хигијену произведеним у Српској бити додјељивани социјално угроженим породицамна и у осталим градовима Српске.

"Циљ кампање `Наше је боље` јесте да подстакне код грађана свијест о значају куповине домаћих производа и чињенице да се на тај начин чувају радна мјеста и улаже у нашу будућност", рекла је Ристићева, обраћајући се породицама које су данас добиле пакете.

Директор бањолучког Центра за социјални рад Борка Вукајловић истакла је да је уз сарадњу, подршку и међусобно помагање пуно лакше пребродити кризна времена и позвала грађане, привреднике и надлежне институције на солидарност и међусобно помагање.

Према њеним ријечима, Центар за социјални рад и Привредна комора РС сарађују дужи низ година и на тај начин помогнуто је многим породицама и појединцима који су били у стању социјалне потребе.

Захваљујући се привредницима, који су припремили пакете, Сеада Мујић, мајка шесторо дјеце, која је данас добила помоћ, рекла је да живи као подстанар, да је незапослена, те да једва прехрани дјецу са 230 КМ дјечијег додатка.

Намирнице за хуманитарне пакете донирала су предузећа из Бање Луке "Адриа ММ", "Еуро Хем", "СХП Целекс", "Орион Три", "Ексклузив Лингериа", "Витаминка", "Гомекс", "Пекара Радић", "Крајина Клас", те "Витинка" из Козлука, "Тривас" из Прњавора, "Плантаго" из Лакташа, "Спектар дринк" из Бијељине, као и предузећа "Мира" и "Приједорчанка" из Приједора.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog