Politika

Koмшић по Европи неслужбено и нескромно

САРАЈЕВО - Посјета предсједавајућег Предсједништва Жељка Комшића Њемачкој није службена, како је најављено из његовог кабинета, јер се о њој није изјашњавало ни на једној сједници, нити је усвојена платформа, потврђено је из Предсједништва БиХ.


"Чланови Предсједништва могу ићу у радне и неслужбене посјете. Ова посјета је једна од таквих, јер на сједници Предсједништва БиХ није усвојена ни платформа, нити је утврђено ко су чланови делегације", рекао је Ђорђе Латиновић, савјетник за информисање члана Предсједништва из РС Небојше Радмановића.

Комшић је са 11 чланова делегације отпутовао у Њемачку, а прије тога сви су боравили на Бледу у Словенији гдје ће свратити и у повратку и истичу да јуче у Предсједништву БиХ није било могуће сазнати колико ће пореске обвезнике коштати ова посјета.

Многобројна делегација БиХ отпутовала је 10. јануара службеним возилима Предсједништва, а ту ноћ провели су на Бледу у хотелу "Рибно", гдје је закупљен апартман за Комшића, те девет једнокреветних соба за чланове делегације и пратеће особље као и двије једнокрветне собе за особље Секретаријата Предсједништва БиХ.

У Комшићевој делегацији су, осим његових савјетника и пратилаца, и Свен Алкалај, министар иностраних послова БиХ, и његов шеф кабинета Едина Мердан, те пратилац шефа дипломатије БиХ.

Делегацији БиХ се о трошку државе у Берлину придружила и екипа Федералне телевизије (ФТВ), па су изнајмљене још двије једнокреветне собе у Берлину за новинарку и сниматеља овог јавног сервиса.

Комшић је прије сусрета са њемачком канцеларком Ангелом Меркел, са својим савјетником Неркезом Арифхоџићем отпутовао са Бледа и до Клагенфурта, а потом до Берлина, али овога пута редовном авио-линијом.

Због одлуке да се дио делегације БиХ мало користи и авио-превозом, један возач и један пратилац добили су прилику да остану на Бледу од 10. до 14. јануара па им је уредно резервисан смјештај.

За потребе делегације БиХ користи се пет возила, а два су остала на Бледу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog