Društvo

Евакуација требињских села због поплава

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Становништво старије животне доби из требињских села Чаваш и Орашје евакуисано је због великих киша које су падале протеклих дана, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.


Припадници јединице Цивилне заштите ангажовани су на спасавању материјалних добара након синоћње евакуације становника ових села.

На подручју општине Источно Ново Сарајево појавило се неколико клизишта, од којих највећу потенцијалну опасност представља клизиште на локалитету Врањеш три, а активирано је и клизиште у мјесту Клек, усљед чега је оштећен локални пут и прекинуте цијеви кишног колектора.

Ово подручје обишли су јуче представници цивилне заштите Соколац и Источно Ново Сарајево, као и коминална полиција.

Стање у општини Билећа непромијењено је у односу на предходни дан, с тим што ниво воде благо опада, а тунел у Чепелици је затворен.

Водостаји ријека Саве, Босне, Дрине, Уне и Сане су у опадању, а ријеке Спреча, Усора и Укрина су у свом кориту.

У приједорском насељу Тукови вода се повукла из поплављених породичних кућа, а на подручју општина Петрово, Модрича, Вукосавље, Шамац и Брод вода се постепено повлачи са пољопривредног земљишта.

У модричком селу Врањак из подрума једне продичне куће врши се испумпавање воде и хлорисање бунара, а у општини Брод врши се испумпавање подземних вода које су се појавиле на локацији Пијаце.

Републичка управа Цивилне заштите и службе цивилне заштите локалних заједница прате стање на терену и предузимају мјере у оквиру своје надлежности, наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog