Društvo

Чађо: Полиција није утицала на прекид програма БН телевизије

БАЊА ЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је да дубоко вјерује у професионалност полиције и да нема информацију да су њени припадници данас приликом претреса просторија "БН телевизије" на било који начин утицали на прекид програма ове медијске куће.


"Министар такве информације не провјерва, јер постоје службе унутар МУП-а и полиције чија је то обавеза, а посебно када се ради о случајевима повећаног сензибилитета. Дубоко вјерујем у професиналност полиције РС", рекао је Чађо, коментаришући претрес који је јутрос полиција извршила у просторијама "БН телевизије" у Бијељини.

Он је новинарима, након потписивања меморандума о сарадњи МУП-а РС и Полиције Брчко дистрикта, рекао да полиција сваки свој поступак ради "на законом, потпуно јасно и недвосмислено дефинисан начин", те да је током претреса поступила по наредби суда.

Чађо је додао да је та наредба била подастрта захтјевом надлежног тужилаштва и да у складу с тим полиција има своју јасну и потпуно дефинисану улогу.

Према његовим ријечима, Полиција РС ће по овом, као и по бројним другим налозима, поступити како може и мора, а то је у складу са законима и на основу добијених овлаштења.

Из Кабинета директора Полиције РС данас је саопштено да су по наредби Основног суда Бијељина припадници полиције извршили претрес просторија "БН телевизије", због сумње да се тамо налазе предмети и трагови у вези са утајом пореза и доприноса и злоупотребом службеног положаја или овлашћења.

У саопштењу се додаје да наведени претрес није обухватао просторије неопходне за емитовање редовног радио-телевизијског програма.

Телевизија БН данас, прије подне, на два часа прекинула је емитовање програма, протестујући на тај начин због претреса објекта ове медијске куће.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog