Republika Srpska

Глухаковић: Можда нам стигне још ''Пунта''

БАЊА ЛУКA - Иако у буџету Републике Српске /РС/ за ову годину није планиран новац за субвенционисање набавке аутомобила "фијат пунто" из крагујевачке фабрике, то не искључује могућност да владе РС и Србије договоре испоруку другог контингента ових возила, изјавио је министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић.


"Сагледаћемо све аспекте и могућности, те на основу заинтересованости потенцијалних купаца у Српској донијети одлуку да ли је субвенционисање `пунта` приоритет. Aко закључимо да постоји интересовање, спремни смо на разговор са представницима Владе Србије о набавци другог контингента за тржиште РС", рекао је Глухаковић.

Он је објаснио да ни прошле године новац за субвенционисање возила "фијат пунто" није био резервисан у буџету РС, али да је Влада одлучила да купцима у Српској помогне и омогући куповину возила по повољнијим условима.

Уговором који су Владе Српске и Србије потписале прошле године договорено је да купци у РС возила из првог контингента добију по цијени од 5.999 евра.

Влада РС свако возило субвенционисала је са 1.321 КМ, док је Влада Србије обезбиједила 613 евра по возилу, у шта су били урачунати трошкови транспорта, осигурања и царине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog