Politika

Грегоријан: У Брчком нема референдума без моје дозволе

БРЧКО - Супервизор за Брчко Рафи Грегоријан рекао је да је данашња посјета команданта ЕУФОР Бернарда Баира дистрикту Брчко од посебног значаја, "имајући у виду да на подручју Брчко дистрикта не може бити одржан референдум без претходне сагласности супервизора у писаној форми".


Грегоријан је оцијенио да Баирова званична посјета представља поруку стабилности упућену у вријеме политичких тензија у БиХ.

"Посјета генерала Баира Брчком на самом почетку његовог мандата као команданта ЕУФОР-а јасан је знак да он уважава стратегијску важност дистрикта", рекао је Грегоријан.

Он је током састанка обавијестио команданта ЕУФОР и његове сараднике о успостављању и развоју Брчко дистрикта, као и напретку који је остварен у испуњавању Коначне арбитражне одлуке и преосталим изазовима, саопштено је из ОХР-а.

"Највећи изазов је то што Влада РС, коју предводи СНСД, тренутно одбија да испоштује правне обавезе које има у складу са Коначном одлуком, укључујући и оне у вези са дуговањима, ентитетским држављанством и електричном енергијом", рекао је Грегоријан.

Он је додао да такво одбијање представља "озбиљно непоштивање" Коначне одлуке и да је основни разлог који онемогућава окончање супервизије у Брчком.

Грегоријан је навео да Баир одлично познаје ситуацију у Брчком и важну улогу коју ЕУФОР мора да одигра у пружању осјећаја безбједности становницима Брчког и грађанима БиХ.

"Посјета генерала Баира у овом тренутку је од посебног значаја, имајући у виду да на подручју Брчко дистрикта не може бити одржан референдум без претходне сагласности супервизора у писаној форми", додао је Грегоријан.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog