Politika

Радикали: Преиспитати шта се десило у Сребреници

БЕОГРАД- Српска радикална странка у Србији сматра да је неприхватљиво да се у најављеној резолуцији о Сребреници говори о геноциду.


"Потребно је испитати шта се у Сребреници дешавало од 1992. до 1995. године, а потом правосудни органи треба да утврде ако је неко крив", рекао је замјеник шефа посланичке групе СРС у Скупштини Србије Александар Мартиновић на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, радикали ће гласати против резолуције о Сребреници ако се она нађе на дневном реду Скупштине Србије, јер смарају да се тиме оптужује Србија и српски народ.

Говорећи о тужби Србије против Хрватске пред Међународним судом правде, Мартиновић је рекао да је СРС против повлачења те тужбе и да Хрватска треба да одговара за злочине над Србима у Крајини.

На конференцији за новинаре речено је да је, према непровјерним информацијама, лидер те странке и хашки оптуженик Војислав Шешељ "одведен у изолацију", након јучерашњег појављивања у хашкој судници.

Шешељ је прије два дана затражио од судског вијећа Хашког трибунала да му се омогући да пред локалне изборе у општини Оџаци, који су заказани за 24. јануар, из Хага одржи телефонску конференцију за новинаре у Београду.

Радио Слободна Европа је јавио да је Секретаријат Хашког трибунала донио одлуку о захтјеву Шешеља да му буде допуштено обраћање јавности пред локалне изборе у Оџацима, али је портпарол Трибунала Нерма Јелачић рекла да одлука у овом тренутку не може бити саопштена, јер је ријеч о приватној кореспонденицији секретаријата и оптуженог.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog