Republika Srpska

Микрософт и ХП руку под руку

Највеће свјетске компаније у области софтвера и хардвера "Мајкрософт" и "ХП" потписале су у Калифорнији трогодишњи уговор вриједан 250 милиона америчких долара.


Ове двије компаније планирају да понуде нова рјешења која би била базирана и изграђена на примјењивом инфраструктурном моделу нове генерације, унаприједила "клауд компјутинг" /cloud computing/ убрзавањем примјене апликације те елиминисала комплексност управљања информационим технологијама /ИТ/ као и аутоматизовала постојеће мануалне процесе с циљем смањења трошкова.

Овај споразум представља најсвеобухватнију групуи интегрисаних технолошких елемената која се тренутно може наћи на тржишту, од инфраструктура до апликација, а основа свега је да се крајњим корисницима омогуће значајна унапређења при развоју, увођењу у употребу и коначном управљању ИТ окружењима.

Са овим стратешким партнерством, "ХП" и "Мајкрософт" креираће ''мапе пута'' за аутоматизовано управљање подацима, за конвергирана и ''препакована'' апликацијска рјешења, за свеобухватна виртуализацијска рјешења те интегрисане управљачке алате, саопштено је из "ХП-а".

Ова динамичка ИТ рјешења, која ће бити испоручивана кроз најразгранатију продајно-партнерску мрежу, омогућиће корисницима да повећају пословну ефикасност кроз рјешења која реагују на промијењиве захтјеве пословања кориштењем више сервера у високо аутоматизованом и само-управљивом окружењу које се састоји од меморијских, мрежних или апликацијских ресурса.

Такође ће унаприједити перформансе, поузданост система, те приступност за неке од врхунских апликација у овој области, креирањем потпуно оптимизованог "машинског" окружења, те побољшати оперативност кроз употребу интегрисаних, интероперативних виртуализацијских и управљачких алата, који омогућавају технолошким окружењима континуирано и аутоматско подешавање према тренутним захтјевима односно потребама система, наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog