Društvo

У Поповом пољу још увијек критично

ТРЕБИЊЕ - Водостај Требишњице на угроженим подручјима Поповог поља поново расте, тако да се вода не повлачи из поплављених кућа, а пријети и другим објектима, потврдио је начелник Општинског штаба требињске Цивилне заштите Мирко Ћурић.


Према његовим ријечима, једна турбина Хидроелктране у Чапљини од јуче ради појачаним интезитетом, а назнака има да ће у току дана бити укључена и друга, што би омогућило примање воде у тамошњу хидроакумулицију и повлачење воде са поплављених подручја.

Ћурић напомиње да се са бране Горица од синоћ испушта 260 кубних метара боде у секунди, односно 60 мање у односу на јуче ујутро.

У селу Орашје посљедњих дана вода је поплавила седам продичних кућа, а у Чавашу два објекта.

Екипе цивилне запштите, Ватрогасне јединици и одреда за спашавање у води и под водом Хидроелктрана на Требишњици и даље патролирају чамцима на угроженом подручју, а по потреби допремају храну, хигијенска средства и лијекове.

Ћурић је рекао да су општина Требиње и Хидроелктране на Требишњици до сада за поплављено становништо из дијела Поповог поља обезбиједили хигијенске пакете и лијекове.

На подручју општине Требиње нема плављења приообалних дијелова општине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog