Sport

Дерби на Купу афричких нација: Халихоџић против Рајевца

Репрезентација Обале Слоноваче, један од фаворита 27. Купа Африке, ријешена је да прекине недељу чудних резултата на великом такмичењу у Анголи.


Алжир је изгубио од Малија, Камерун у сриједу увече од Габона, а „слонови" послије изненађујућег ремија са Буркином Фасо (0:0) морају данас у дербију против Гане да дођу до бодова.

Изабраници селектора Вахида Халилхоџића свјесни су да данас немају право на неуспјех. Нападач Дидије Дрогба главна је узданица тима, а са супротне стране терена имаће за ривала колегу из тима Челсија, Мишела Есјена,  ако селектор Гане Милован Рајевац процијени да је спреман да заигра.

''Биће заиста лијепо ако Есјен заигра. Надам се да се опоравио и да ће играти како се од њега очекује'',  рекао је Дрогба.

Медији процјењују да је нападач Обале Слоноваче и даље под стресом због пријетњи које су стигле од терориста, да је он једна од мета терориста из Националног фронта за ослобођење Кабинде.

''Послије оног што се догодило Тогоу прије неколико дана, тешко је концентрисати се на фудбал. Пред нама је тежак задатак, али тако је свима, без изузетка '', каже Дрогба.

Селектор Обале Слоноваче Вахид Халилхоџић сматра да његов тим има шансу да стигне до завршнице турнира.

''Тачно је да смо себи отежали посао, али имамо довољно адута у рукама и свјесни смо да можемо да стигнемо до фазе елиминација. Того је елиминисан, то је један меч мање, тако да од дуела са Ганом све зависи, наша судбина је у нашим рукама '', поручио је Халилхоџић.

Гана у меч улази без Антонија Анана и Стефана Апије, као и дефанзивца Џона Пејнтсила и Милован Рајевац ће морати да се ослони на неколико млађих играча који су играли на Свјетском првенству до 20 година. Синоћ су у Луанди играни мечеви другог кола А групе између Малија и Алжира и домаћина Анголе против Малавија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog