Društvo

Породица убијене дјевојчице протестује у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Мајка и ујак Ивоне Бајо, осмогодишње дјевојчице која је трагично настрадала у Бијељини 23. јула прошле године протестовали су данас испред зграде бијељинског Тужилаштва, јер нису задовољни радом ове правосудне институције.


Будимка Бајо и њен брат Зденко Бајо изјавили су да протестују, јер је истрага о овом случају обустављена.

"Прије неколико дана смо од Тужилаштва штуро обавијештени да се истрага обуставља, а ево ни шест мјесеци послије трагедије не знамо шта се догодило тог дана", рекла је новинарима Ивонина мајка Будимка, док ујак Зденко оптужује Тужилаштво да није ништа урадило на расвјетљавању околности које су довеле до Ивонине погибије.

Породица Бајо уложила је жалбу на Одлуку о обустављању истраге, потврђено је Срни у овој институцији.

"Жалба породице Бајо је евидентирана и биће разматрана на колегијуму Тужилаштва која се очекује 1. фебруара", рекао је Срни главни окружни тужилац Новак Ковачевић.

Он је подсјетио да је у вези са смрћу Ивоне Бајо, која је погинула 23. јула прошле године у Улици кнез Иво од Семберије док је возила бицикл, бијељинско Окружно тужилаштво предузело низ истражних радњи како би прикупило информације и обавјештења потребна за тачно утврђивање узрока смрти дјевојчице.

"Одмах након дојаве о смрти Ивоне Бајо извршен је увиђај на лицу мјеста, а дежурни тужилац Даница Стјепановић издала је наредбу да се обави обдукција тијела настрадале дјевојчице", рекао је Ковачевић, наводећи да су у Тужилаштву узете изјаве од више лица за која се сматрало да могу дати корисне информације о овом догађају, а прихваћене су и сугестије пуномоћника и чланова породице Бајо.

Он је напоменуо да су током истраге рађена и вјештачења у Београду, додавши да, према сазнањима до којих је Тужилаштво дошло, нема индиција да је ријеч о убиству, односно да се ради о несретном случају.

Према његовим ријечима, поступајући тужилац је на основу проведених истражних радњи и донио одлуку о обустави истраге.

Ивона Бајо трагично је настрадала љетос возећи бицикл. Живјела је сама са баком и ујаком у бијељинском насељу Букреш.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog