Društvo

Подгорица: Врховни суд обио Кнежевића

ПОДГОРИЦА - Вијеће Вишег суда Подгорице и Врховни суд Црне Горе одбили су приједлог тужилаштва за провођење саслушања поводом изјава у медијама бизнисмена Ратка Кнежевића у вези са убиствима у Црној Гори и постојању дуванског картела.


Предсједник Вишег суда Мушика Дујовић рекао је да је приједлог одбијен због "непостојања могућности за непосредно саслушање главног свједока".

"Како суд није у могућности да непосредно саслуша главног свједока, Вијеће Вишег суда, односно Врховни суд, одбио је приједлог врховног тужилаштва за саслушање и осталих могућих свједока које је Кнежевић споменуо", рекао је Дујовић.

Према његовим ријечима, ту радњу најефикасније и најсврсходније може да обави државни тужилац, јер му основ за то даје меморандум закључен између Врховног државног тужилаштва Црне Горе и Хрватске.

Дујовић је навео да је могућност да се изјава Кнежевића узме путем видео линка, такође, отпала, јер у том случају више није ријеч о непосредном саслушању.

Кнежевић је рекао да није обавијештен од Вишег суда да неће бити саслушан, али да га та одлука не чуди.

"Ово ме ништа не изненађује, црногорско судство је упрегнуто у очување статуса кво Ђукановићевог режима", рекао је Кнежевић.

Кнежевић је 15. октобра прошле године у Загребу дао исказ Специјалном тужилаштву за борбу против организованог криминала у Београду у вези сазнања која има о шверцу у Србији од 1995. до 1997. године, као и о појединим убиствима.

Дан касније је свједочио и пред Жупанијским судом Загреба у вези са убиством уредника хрватског недјељника "Национал" Иве Пуканића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog