Svijet

Стручњаци направили ранг-листу мјеста гдје треба очекивати земљотресе

ЛОС АНЂЕЛЕС - Након катастрофе у Хаитију, стручњаци су направили ранг-листу мјеста на којима је ускоро реално очекивати потрес великих размјера, а прво мјесто на тој листи заузео је Лос Анђелес, кога велики земљотрес погоди сваких 150 година.


Како се задњи велики потрес у граду забаве догодио 1859, стручњаци се боје да је нова катаклизма пред вратима. Али, с обзиром да је ријеч о богатој Америци, посљедице ни приближно не би биле као у Хаитију.

Друго мјесто заузима јапански главни град Токио са 13 милиона становника. Јапанци такође имају солидну градњу, али, с обзиром на велику насељеност, посљедице би биле теже него у Лос Ангелесу.

Ирански главни град Техеран треће је најопасније мјесто. О каквој је опасности ријеч, најбоље говори податак да Иранци озбиљно размишљају о томе да главни град премјесте” на сигурније подручје!

Четврту позицију заузео је пацифички сјеверозапад САД, док се на петом мјесту црног списка налази пренасељена Индонезија. Прије пет година потрес у близини Индонезије покренуо је цунами који је однио 200 000 живота.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog