Sport

Бодирога у конкуренцији за најбоље кошаркаше деценије

Српски кошаркаш Дејан Бодирога нашао се у избору Евролиге за играча који је обиљежио претходну деценију. Посјетиоци сајта ће између педесет кошаркаша својим гласовима изабрати десеторицу најбољих.


До 22. јануара на сајту Евролиге биће истакнуте номинације још тридесет кошаркаша који су обиљежили претходну деценију.

У избору ће учествовати и новинари, а када гласање буде завршено (по завршетку ТОП 16 фазе) Евролига ће прогласити десеторицу, који су обиљежили најбољу европску кошарку претходних десет година.

У избору за играча прве деценије 21. века поред Дејана Бодироге до сада су се нашли и Фрагискос Алвертис, Давид Андерсен, Ђанлука Базиле, Масео Бастон, Мајк Батист, Танока Беард, Сани Бећировић, Елмер Бенет, Џозеф Блер, Дејан Бодирога, Маркус Браун, Луис Булок, Димитрис Дијамантидис, Тајус Едни, Алфонсо Форд, Антонис Фоцис, Грегор Фућка, Хорхе Гарбахоса, Ману Ђинобили, Џ. Р. Холден.

Дејан Бодирога је својим играма обиљежио двије сезоне у Евролиги, наступајући за Панатинаикос у сезони 2001/02, и за Барселону 2002/03. Својом препознатљивом игром један на један и побједничким менталитетом понио је титулу МВП играча Фајнл Фора и 2002. и 2003. године.

Бодирога је посједовао велику кошаркашку интелигенцију, увијек је био ту кад је био потребан свом тиму, спреман да на себе преузме одговорност увијек и у сваком тренутку, истиче се на званичном сајту Евролиге.

Бодирога је наступао за Панатинаикос у сезони 2001/02, док је дрес Барселоне носио три сезоне (2002-2005), а последњу евролигашку сезону одиграо је у дресу римске Лотоматике у сезони 2006/07. Бодирога је тих пет сезона биљежио 16.1 поен по утакмици, 4.5 скокова и 2.1 асистенцију.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog