Sport

Новак прошао, Ана и Јанко испали

МЕЛБУРН - Новак Ђоковић пласирао се данас у треће коло Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну, пошто је побиједио 58. играча свијета Марка Кјудинелија из Швајцарске са 3:1 (3:6, 6:1, 6:1, 6:3).


Ђоковић, шампион Отвореног првенства Аустралије из 2008. године, ће у наредном колу играти са Денисом Истомином из Узбекистана што ће бити њихов први сусрет.

Истомин, 103. тенисер свијета, у првом колу изненадио је 32. носиоца у Мелбурну Жеремија Шардија, а потом је елиминисао и Нијемца Михаела Берера са 3:0 (7:5, 6:3, 6:4).

Ђоковић је морао да игра четири сета, укупно два сата и 58 минута, пошто га је Кјудинели изненадио у првом сету. „Почетак је био фрустрирајући. Марко је био стварно агресиван, нападао ме је кад год је могао, а ја сам се аутоматски повукао и чекао његове грешке што је био проблем. У наставку је било боље, имао сам контролу”, рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре послије меча.

„Сви играју тенис. Не смеш никога да потцениш”, додао је трећи носилац на првом гренд слему сезоне.

Ана Ивановић поново разочарана

Српска тенисерка Ана Ивановић завршила је данас учешће на Отвореном првенству Аустралије, пошто је неочекивано изгубила од 36. тенисерке свијета Хиселе Дулко из Аргентине са 1:2 (7:6, 5:7, 4:6) у другом колу турнира.

Ивановићевој је овогодишњи резултат на гренд слему у Мелбурну најгори још од 2006. Прошле сезоне стигла је до трећег кола, док је годину дана раније, 2008, играла финале, али је изгубила од Марије Шарапове.

„Тешко је, боли”, казала је после меча 22-годишња Београђанка, која је претрепела први пораз у три досадашња сусрета са Хиселом Дулко, и додала: „Разочаравајуће је када се вратиш у игру и онда направиш две дупле сервис грешке и буквално јој поклониш три меч лопте... Сервис ме је дефинитивно издао”, рекла је Ивановићева и објаснила да има проблема са бацањем лопте при сервису.

Некада прва тенисерка свијета прошле сезоне је најбоље резултате на гренд слем турнирима биљежила на Ролан Гаросу и Вимблдону, али је и на та два турнира стигла само до четвртог кола. На Отвореном првенству САД изгубила је на самом старту.

Крај и за Јанка Типсаревића

Послије Виктора Троицког и Ане Ивановић са Отвореног првенства Аустралије у тенису јутрос је елиминисан и Јанко Типсаревић кога је у другом колу савладао Нијемац Томи Хас са 4-6, 6-4, 6-3, 1-6, 6-3.

Меч је трајао три сата и 20 минута, а обојица тенисера су направила по шест брејкова, Типсаревић из 17, а Хас из осам покушаја.

Типсаревић је имао много мање грешака (41 наспрам Хасових 78), али и директних поена (39 наспрам 60).

Побједник је одлучен у петом сету у којем је Типсаревић два пута успијевао да надокнади брејк заостатка, али је три пута изгубио гем на свој сервис.

Имао је Типсаревић шансу да и трећи пут стигне предност 31-годишњег Немца, али у деветом гему није искористио двије брејк прилике.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog