Sport

Почиње велика акција навијача против власника Манчестер јунајтеда

Навијачи Манчестер јунајтеда на све начине желе да бојкотују власнике клуба, америчку браћу Глејзер, па ће у данас трибине "Олд Трафорда", против Хала бити препуне зелено златних шалова.


Ове боје су биле "заштитни знак" Њутон Хита из којег је уствари 1902. настао Манчестер јунајтед.

''Број незадовољних навијача расте из дана у дан и броји се хиљадама, а све због тога што схватају шта Глејзери раде клубу. Идеја је да објединимо што више навијача што је од велике важности, а основа су зелено-златне боје. Не можемо да очекујемо да се све деси одједном, али је битно да се "анти Глејзер вирус" шири. Користићемо све расположиве начине да искажемо свој протест '', рекао је један од представника навијача и додао да је ово само почетак покрета "Глејзери напоље" и да права борба тек предстоји. ''Постоји 700 милиона питања, шта урадити са Глејзерима. Важно је показати јединство. Боје шалова су начин да се искаже незадовољство без бојкота. Осјећамо да нас је влада изневјерила, јер се у подједнако тешким условима налазе Ливерпул и Портсмут.''

Дуг "ђавола" порастао је за 17 милиона фунти и износи 716,5 милиона фунти, а током протекле првенствене утакмице са Барнлијем, два навијача су избачена због ношења "анти Глејзер" транспарента. Иначе, прекретница у трансформацији из Хита у Јунајтед је био банкрот из 1902. што је и инспирисало навијаче на овај вид протеста.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog