Sport

Кандидатура Сарајева и Источног Сарајева за домаћинa ЗОИ за младе

САРАЈЕВО - Град Источно Сарајево и Град Сарајево ових дана покрећу низ активности усмјерених на кандидатуру ових градова за домаћина Зимских олимпијских игара (ЗОИ) за младе која ће бити одржана 2015. године, изјавио је замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић.


"Један дио активности у овом процесу су већ завршили Олимпијси комитет БиХ и олимпијски центри. Сада ћемо заједно са Комитетом почети да мобилизујемо све кључне општинске, кантоналне, ентитетске и институције БиХ како би добили њихову подршку за реализацију ове амбиције", истакао је Живановић.

Према његовим ријечима, пред градским органима су конкретне активности како би се ствари припремиле за посјете евалуацијских комисија које ће процијенити квалитет услова за одржавање ове спортске манифестације.

"У току године имаћемо цијели низ евалуација како би крајем године знали да ли смо званични кандидати за домаћина Зимских олимпијских игара за младе", нагласио је он.

Уколико би БиХ добила кандидатуру, каже Живановић, период до 2015. године био би довољан да се градови добро припреме и оспособе тренутне потенцијале који се не користе и одређеној мјери су запуштени.

"Једноставно, потребно се организовати у смислу транспорта и пријема спортиста који би долазили. Имамо довољно времена, под условом да овај пројекат прихватимо као пројекат од значаја за БиХ, као нешто што би нас снажно промовисало у свијету и што је у интересу и БиХ и њених ентитета, као и свих осталих управних нивоа", оцијенио је Живановић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog