Sport

Видић у Барселони за 25 милиона фунти?

Британски „Њуз оф ворлд” (недељно издање најтиражнијег острвског таблоида „Сан”), објавио је да ће Манчестер јунајтед на љето дозволити Немањи Видићу (28) да напусти „Олд трафорд” и оде у Барселону, мада је он први на листи жеља и мадридског Реала.


Наводи се да је чувени шкотски стручњак Алекс Фергусон већ спремио замену за Видића и да је у питању штопер најтрофејнијег клуба у Италији Јувенстуса Ђорђо Кјелини (25).

Посебно је истакнуто да у Манчестеру очекују да би Барселона на крају сезоне могла да издвоји чак 25 милиона фунти (око 28,5 милиона евра), а да би им половина те суме била довољна за ангажовање Кјелинија, кога наводно виде као идеалну замену.

Дакле, постоји могућност да Видић после три и по године напусти „црвене ђаволе”, с којима је освојио многобројне трофеје, укључујући и Лигу шампиона 2008, као и три узастопне титуле првака Енглеске (2007, 08, 09).

Видић је прошле године проглашен за званично најбољег фудбалера Премијер лиге за сезону 2008/09, а уколико на љето промијени клуб, могао би да постане најскупљи одбрамбени играч на свијету.

„Њуз оф ворлд” пише и да је Кјелини спреман да играчку каријеру настави у енглеској Премијер лиги, као и да ће његов менаџер Давид Липи ове недјеље допутовати у Манчестер, како би посматрао реванш меч полуфинала енглеског Лига купа, између градских ривала Јунајтеда и Ситија.

Међутим, помиње се могућност да би за Кјелинија могао да буде заинтересован и његов земљак Роберто Манчини, однедавно тренер Манчестер ситија.

Према информацијама из Манчестер јунајтеда, Немања Видић ће због повреде вјероватно пропустити меч и против „грађана”.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog