Sport

Планинарски савез РС: У плану поход на Алпе

БИЈЕЉИНА - Планинарски савез Републике Српске ове године има у плану организовање планинарења на Алпе, након прошлогодишње успјешне акције освајања Олимпа, потврдио је данас секретар Савеза Игор Ђукић.


Ова велика акција планинарана је за јули, када ће бити одржана и заједничка акција планинарских савеза РС и Србије - Планинарски камп ''Дрина без граница''.

''Веома је битно и то да ћемо се ове године постати чланови Европског пјешачког савеза'', рекао је Ђукић.

Прошла година је била кризна, али је Савез успио да удупла буџет, који је износио нешто више од 48.000 марака, док је претпрошле износио 24.000, а ове године у плану је да буде нешто мањи од 90.000 марака, додао је Ђукић.

Он је рекао да су на Скупштини Планинарског савеза РС у суботу, 23. јануара, додијељени пехари побједницима у такмичењу у планинарској оријентацији, гдје је на првом мјесту планинарско удружење ''Столац'' из Вишеграда, на другом ''Клековача'' из Приједора и на трећем ''Волујак'' из Гацка.

Присуствујући Скупштини, начелник Водичке службе Планинарског савеза Србије Слободан Гочманац истакао је веома добре резултате Водичке службе РС, додао је Ђукић.

Скупштина Планинарског савеза РС усвојила је финансијски извјештај за прошлу годину и извјештај о раду, те план рада за ову годину.

Чланови Планинарског савеза РС су укупно 45 планинарских организација из цијеле Српске.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog