Politika

Инцко: Таленти могу рјешавати кризе

САРАЈЕВО - БиХ је извор талената који могу помоћи у рјешавању политичке и економске кризе, рекао је у Тузли високи представник у БиХ Валентин Инцко.


Током синоћњег обраћања на церемонији додјеле награде "Особа године" "Тузланског листа", високи представник је рекао да "квалитети и карактерне особине признате овом наградом могу помоћи да БиХ изађе из тешке ситуације у којој се тренутно налази", саопштено је из ОХР-а.

"Наш је задатак да у политичкој сфери створимо друштво које награђује и подстиче таленат. У БиХ немамо такво друштво. Таленат је у овој земљи често неискориштен или гурнут на маргину друштва. Чак се и гуши", истакао је Инцко.

Високи представник каже да међународна заједница заједно са онима на руководећим позицијама који желе сарађивати раде на мијењању незадовољавајуће ситуације и као би непресушни извор талената који нуди БиХ био искориштен и употријебљен у служби њених грађана.

Инцко је истакао да су БиХ потребни "креативност и таленат, предузетнички жар и конструктивније и ефикасније политичко вођство".

"Таленат се може гушити само неко вријеме", рекао је високи представник и додао да ће међународна заједница учинити све што може како би се вјештачка ограничења која се постављају пред таленте што прије била превладана.

Инцко се захвалио премијеру Хрватске Јадранки Косор, једној од добитница овогодишњег признања "Тузланског листа", на успјешном провођењу регионалне сарадње.

"Искуства протекле декаде показују да земље регије постижу неупоредиво већи напредак када координишу своје напоре, када једни другима пруже руку и када напријед корачају заједнички", додао је Инцко.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog