Politika

Парламентарци побољшавају односе на Балкану

БЕОГРАД - Формирање регионалне подгрупе у Интерпарламентарној унији било би од велике користи за побољшање односа на Балкану, сагласили су се данас у Београду предсједница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић.


Дејановићева је најавила да ће на сљедећи састанак бити позвана и делегација Хрватске.

Она је новинарима у Скупштини Србије рекла да је на данашњем састанку са делегацијом БиХ у Интерпарламентарној унији закључено да би заједничка активност представничких делегација из региона била од велике користи у рјешавању, прије свега, питања права сваког грађанина да у складу са европским вриједностима остварује своја права.

Калабић, који предводи делегацију Парламентарне скупштине БиХ, рекао је да је доста ружних порука из региона и напоменуо да има више добрих него лоших ствари које вежу Србију и БиХ.

"Ми шаљемо поруку да то треба искористити да кренемо у боље односе. Ја се надам да ће се ови односи делегација Интерпарламентарне уније реализовати и да ћемо послати поруку цијелом региону и попут других се организовати и у будућности показати боље лице", рекао је Калабић.

Чланови делегације парламента БиХ ће у одвојеним сусретима у Скупштини Србије разговарати са члановима одбора за иностране послове и члановима скупштинске Посланичке групе пријатељства са БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog