Svijet

Либан: терористи нису оборили авион

БЕЈРУТ - Либан је одбацио могућност да је тероризам узрок пада авиона етиопијске авио компаније који се срушио у Средоземно море, непосредно након полетања са аеродрома у Бејруту са 90 путника и чланова посаде.


 

"Одбацили смо могућност тероризма. Истрага и спасилачка мисија се настављају", рекао је предсједник Либана Мишел Сулејман на конференцији за новинаре.

Либански министар саобраћаја Гази Ариди рекао је да се путнички авион "боинг 737-800" етиопијске авиокомпаније , са 83 путника и седам чланова посаде, срушио у Средоземно море и запалио четири минута након полијетања из Либана усљед олујног невремена.

До сада је пронађено 28 тијела док нема никаквих индиција да има преживјелих несреће.

Ариди је рекао да је контролни торањ помагао пилоту током полијетања и да је изненада прекинут контакт са летјелицом те да се авион срушио на око 3,5 километра од обале.

Временски услови у вријеме несреће били су веома лоши.

Према ријечима једног од припадника спасилачких служби, војска и морнарица уз помоћ оперативних снага УН трагају за евентуалним преживјелима несреће.

Несрећа се догодила усљед обилних кишних падавина и олујног невремена, које су у протеклих два дана захватиле Либан, изазвавши јаке поплаве и велику материјалну штету у појединим дијеловима земље.

Ариди је истакао да су међу путницима била 54 Либанца, 22 Етиопљанина, Ирачанин, Францускиња, Сиријац и седам чланова посаде.

Он је додао да је било и неколико лица са двојним држављанством, укључујући и два Британца либанског поријекла, Канађанина либанског поријекла и Руса либанског поријекла.

Агенција Ројтерс јавила је да је супруга француског амбасадора Дениса Патона - Марла била у авиону који се срушио код либанске обале.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog